top of page
Inici: Bienvenido
Portada_noè.jpg
Sin_título.png

LA NOSTRA HISTÒRIA, LA TEVA HISTÒRIA

Des de 1979
Inici: Imagen
baldosa-hidraulica-patchwork-color-.jpg

ARXIU HISTÒRIC D'IMATGES

Des dels inicis, passió per l'hosteleria

Al voltant dels anys 1930-31, coincidint amb la inauguració del Mercat Central de Sabadell, la família Tarragó va instal·lar una botiga d’alimentació a l’actual emplaçament del carrer de l’Escola Industrial 34-36 cantonada amb carrer de Jovellanos.

Anys més tard, la jove parella de promesos Benet Urpí i Consol González aconsegueixen el traspàs del negoci i el regenten sota la denominació comercial Colmado Urpí comestibles (així se’n deia de les botigues d’alimentació) a partir de l’any 1955. Un any més tard contrauen matrimoni.

El 1979, la idea de canviar l’activitat i reconvertir-se en dos establiments complementaris: LA GRANJA i DIETÈTICA i NUTRICIÓ va sorgir de l’esforç d’adaptació de la família Urpí-González atès que la irrupció dels hipermercats i supermercats anunciaven un model de distribució alimentària que modificaria sensiblement els hàbits del públic.

D’aquesta manera, LA GRANJA, recobrava l’esperit i la tradició en l’ofici de l’hostaleria de la família Urpí des de final del s.XIX per bé que caracteritzant l’oferta amb un estil inusual en els bars i cafeteries d’aquella època. Des del primer dia no s’hi va incloure cap mena de vincle amb el món de la nit, ni hi van tenir cabuda les begudes alcohòliques, ni les màquines escurabutxaques ja que el local fou concebut i enfocat cap a famílies, nens, la clientela habitual dels mercats, la biblioteca, les botigues i oficines properes, les escoles…

D’ençà de la inauguració fins enguany, n’han estat responsables Benet Urpí Margarit i Pere Urpí González que encarnen la 3a i 4a generació dins el sector a la ciutat, paral·lelament amb els titulars de la casa pairal (Hotel Urpí) Josep Urpí Margarit i Josep Urpí Guercia.

D’altra banda, annex a LA GRANJA, es va engegar un projecte de comerç modern conduït per Consol González que constituïa un establiment exclusiu de dietètica i nutrició que, en aquell moment, fou pioner i suposà una gran innovació.

La singularitat de les dues propostes va encaixar ràpidament en els hàbits dels clients que van acollir la iniciativa amb fidelitat i constància.

L’any 1980, consegüentment amb l’acollida del públic, el comerç DIETÈTICA I NUTRICIÓ es trasllada al carrer de Gràcia 45 (l’antiga xarcuteria Casablancas) on guanya metres d’espai comercial i LA GRANJA pot ampliar la seva superfície de venda que es mantindrà fins l’actualitat.

El 1989, coincidint amb el 10è aniversari de LA GRANJA es programa un dia de celebració amb la particularitat de que s’hi aplicaran els mateixos preus de deu anys enrere. L’afluència de clients fou nombrosíssima i a mitja tarda es van exhaurir les existències. Tanmateix, el Diari de Sabadell se’n va fer ressò, així com algunes emissores de ràdio.

El 1999, 20è aniversari, s’editen unes paperines de cafè commemoratives de les quals se’n distribueixen centenars.

L’any 2004, es va dissenyar una tassa d’estil americà (mug) en edició limitada de 2000 unitats que suposaran la primera peça d’una col·lecció.

A partir de l’any 2008, l’actual alumne d’hostaleria Àlex Urpí Gili comença a col·laborar -quan els estudis ho permeten- en l’activitat consuetudinària de LA GRANJA que integra, així, la seva 5a generació.

Els 30 anys es van celebrar l’octubre de 2009 amb un programa d’actes musicals i lúdics que han suposat una nova via de relació amb els nostres clients que s’anirà repetint:

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
bottom of page